Project Yggdrasil

Project Yggdrasil Waasland (PYW) is een initiatief van mensen in en rond Sint-Niklaas voor erfgoed, geschiedenis, cultuur, vorming en identiteit.
De moderne communicatie waaronder de sociale media, heeft ons als volksgenoten op eerste zicht meer dan ooit met elkaar in contact gebracht. Maar tegelijk drijven we ook verder weg van elkaar: we brengen meer tijd dan ooit door achter schermen en schermpjes, en het ├ęchte, fysieke contact van volksgenoot tot volksgenoot dreigt daarbij in te schieten.
Daarom startte in 2020 een kern van bewuste Vlamingen in en rond Sint-Niklaas met een nieuw project: Project Yggdrasil Waasland. Onze voorouders, de Germanen zagen de grote 'levensboom' de 'Yggdrasil', als een symbool voor de wereld waarin wij leven: de wortels strekken zich uit onder ons, in de onderwereld van geesten en voorvaderen, de stam gaat dan door onze mensenwereld, en de kruin reikt tot in de bovenwereld: die van de Goden en de eeuwigheid. In zijn takken huizen de twee raven, Hugin en Munin: geheugen en mening.
De mensen van Project Yggdrasil Waasland mikken niet op 'zoveel mogelijk volk' maar wel op de opbouw van een hechte kring van Vlaamse volksgenoten die elkaar kennen, ontmoeten en steunen. Daarvoor worden activiteiten georganiseerd die aandacht besteden aan erfgoed, geschiedenis, cultuur, vorming en identiteit.
Project Yggdrasil wil geografisch enkel een werking ontplooien in het Waasland.
Wie wil meedoen of meewerken, meldt zich eerst als kandidaat aan bij de mensen van de eerste kern.
Dat kan via een bericht langs de Facebookpagina van PYW.

Facebook : Project Yggdrasil